Sportbediening

Samen met een aantal gemeenteleden van de WIN Kerk zijn we een Sportbediening gestart. Deze bediening is bedoeld om een verbinding te maken tussen jongeren en de gemeente. Als volgelingen van Jezus zijn we geroepen om discipelen te maken, en sport is één van de manieren die we gebruiken om dat te doen. Jezus heeft ons opgeroepen om te evangeliseren en te helpen groeien, door het gebruik van sport kunnen we dit beide toepassen.

 

Sport is een middel, niet het doel. Het is niet ons doel om professionele atleten te genereren. Het is ons doel om jongeren (en alles wat daarna komt) te bereiken voor Jezus Christus. Het Evangelie te delen. Discipelen te maken. Sport is het middel dat we gebruiken om dit doel te bereiken.  

'Door ons sportteam willen we (Moslim) jongeren bereiken met het Evangelie van Jezus Christus en hen omarmen in de kerk'

Wij geloven dat onze bediening impact zal hebben in veel levens, want onze focus is:

  • Relationeel – Een gemeenschappelijke band met langdurige, impactvolle relaties. Door te spelen als een team creëren we een band van geen vergelijking. Jezus riep ons om in relatie te staan met mensen. Het veld is de plek om te beginnen.
  • Wederkerend - Onze sportactiviteiten worden wekelijks gehouden, indien mogelijk in de toekomst meerdere keren per week. Samen met een aantal andere teams spelen we competitie en we organiseren minimaal één groot sportkamp per jaar. Maar bovenal is het totale programma aan de gang.
  • Echt – We creëren een omgeving van authenticiteit, waar mensen eerlijk en oprecht over hun leven kunnen zijn en zich niet hoeven te schamen voor hun eerlijkheid.

Voor nu zijn we gestart met voetbal. Wekelijks is er een groep van ongeveer 15-20 spelers, bestaande uit gemeenteleden (lokaal en vluchteling) en Moslim vluchtelingen.

Het Voetbalbediening Leiderschapsteam bestaat uit 5 personen, uit de Filipijnen, Nederland en Iran.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *